A Travellerspoint blog

Ferie i Australia

Queensland, Western Australia

sunny 30 °C
View Our Destinations on kinethomas's travel map.

Etter at vi hadde giftet oss gikk turen nordover til cairns og tropical north queensland.

Vel fremme i cairns tok vi inn på kjente og kjære Calypso Inn som vi bodde på førse gang vi var her. Det vat her vi bodde da vi kjøpte vår gule ford.

Første dagen plukket vi opp vår 4 wheel drive fra Avis bilutleie i Cairns. Etter dette gikk turen opp til cape tribulation hvor vi tokk inn mitt i regnskogen. Dagen etter var det meningen at vi skulle kjøre til Cooktown men veien var stengt på grunn av mye vann. Derfor gikk turen til Chillagoe i steden. Dette var en skikkelig støvete Australsk lanndsby.

CIMG0449.JPG

Etter dette gikk turen inn i Atherton tabelands men masse flotte fossefall og innsjøer. Det regnet desverr en del pga en syklon som gikk forbi så da vi forsøkte å besøke Kuranda så regnet vi neseten bort.

Etter dagene i Queensland gikk turen til Perth via Uluru. Dette viste seg å bli en innholdsrik tur da vi allerede ut fra Cairns fikk problmemer med flyet og måtte returnere til flypasen. Det stoppet ikke der, fordi at vi hadde problemer så måtte vi også meldomlande i Alice Srings for å tanke opp. Derfra gikk turen i lav høyde til Uluu, noe som ga oss en fantastisk usikt over red centre.

Ver fremme leide i en bil i 1 og enhalv time og kjørte bort til Ayers Rock, Det var en fantastisk følelse å være tilbake her.

Videre gikk turen med fly til Perth WA`s hovedstad og verdens mest isolerte by.

Første dagen plukket vi opp en campingbil hos Britz camervans i Perth. Etter dette satte vi kursen opp mot the Pinnacles National Park. Morsomt landskap med gul sand og spisse høye sandsteiner.

Etter dette gikk turen videre til Kalbarri som var en liten badeby ute ved sjøen (iddylisk). Etter dette gikk turen videre til Monkey Mia som er vrdenskjent for sine ville delfiner som kommer inn til stranda vær morgen. Etter en dag her med bading og delfiner gikk turen vidre til Coral Bay og Ningaloo Reef. Her ble det snorkling og tur med glass bottomed boat ute på revet. Dette revet er gnaske lite men ligger veldih nærme land. Det er også ett av få coralrev som ligger på en vestkyst.

Vi skulle gjerne reist videre oppover den flotte kysten men her måtte vi snu. Det ble 2 dager bak rattet langs rette veier med en og annen bensinstasjon sånn omtrent hver tredje time.

Vel tilbake i Perth var det byen som sto for tur. Perth var en flott by som lå veldig flott til med store parkområder rundt.

Til slutt gikk turen tilbake til Sydney. Her gjorde vi ikke noe annet en å nyte av de siste dagene i vårt andre hjem.

Les mer om turen vår i Australia HER.

Posted by kinethomas 12:07 Archived in Australia Tagged lodging

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login