A Travellerspoint blog

På vei til Kina :-)

7 °C
View Our Destinations on kinethomas's travel map.

Nå sitter vi på Arlanda i Stockholm og venter på SAS flight nummer to. Har en merkelig SAS flight Oslo - Stockholm bak oss... Blant annet utropet fra kabinpersonalet: "Nå folkens skal vi selge SPRIT!!! Hvem vil kjöpe??" Jaja...
Vi har 3 1/2 time her i stockholm, og det er som vanlig altfor lenge på en flyplass. Imorgen lander vi i Asia for förste gang, og ikke hvor som helst: Kina! Vi ser frem til å oppleve alle de kjente stedene og spise masse god mat.

Skriver mer når vi er vel fremme!

Kine og Thomas

Posted by kinethomas 11:49 Archived in Sweden Tagged air_travel Comments (0)

Hvor går neste tur da, folkens?

- Er et spørsmål vi stadig blir stilt...

Så her kommer svaret (eller snarere svarene).

April: Ti dager i Kina. Feiring av ett års bryllupsdag. Jøsses, har det allerede gått et år?? Utrolig... Og vi kan jo ikke befinne oss i Europa ved viktige anledninger, det vet dere jo :-)

Juni: Langhelg i New York (Kine sammen med Synøve og Siv). Yohoo!! Blir mye shopping... Husk nesten tom sekk på utreisen

Til sommeren en gang: Til Edinburgh med Helga, Maria og Ola fra jobben (Kine)

August/september:
Thomas: Australia sammen med Kjell på Bilia. Skikkelig guttetur med surfing på menyen!
Kine: Til Kina (ja; igjen!!!) med jobb. Starter opp program i Kina på jobb så da blir det en tur til dit. Besøke skoler og informasjonssenter i Beijing. Min mest eksotiske tur noensinne tipper jeg.

Posted by kinethomas 07:47 Archived in Norway Tagged preparation Comments (0)

Mexico City

sunny 25 °C
View Our Destinations on kinethomas's travel map.

Vel tilbake i Mexico City sjekket vi inn igjen på Hostel Moneda i Centro Historico.

Den ettermiddagen vi kom tilbake gikk med til å tusle rundt og spise middag på en takterasse med utsikt over Zocalo (En åpen plass midt i Centro Historico).

CIMG1071.jpg

Den siste dagen startet med frokost på taket til Hostel Moneda. Det ble en del gåing denne dagen med fokus på Centro Historico. Mange flotte byggverk og masse annet å se på i denne byen, et myldrene folkeliv og ikke minst gateselgere. Det virket som om det meste som ble solgt i denne byen ble solgt på gata. Vi besøkte også telmex tårnet som har et opservasjonsdekk med utsikt utover byen. Herfra så man virkelig hvor mye smog som ligger over byen. Etter middag i byen var det tid for utsjekking og dra ut til flyplassen. Ble hentet på hostellet i en sliten Nissan som virket som om den ikke skulle holde turen ut til flyplassen men det gikk bra.

CIMG1069.jpg

Det ble en stor overgang å dra fra 25 grader og sol til -3 grader og snø BRRRRRRRRRRRR.

Posted by kinethomas 15:28 Archived in Mexico Tagged lodging Comments (0)

Teotihuachan

sunny 23 °C
View Our Destinations on kinethomas's travel map.

Etter noen dager i Acapulco gikk turen nordover igjen og igjenom Mexico City til Teotihuachan.

Vi hadde egentlig tengt til å kjøre en vei utenom selve sentrum som het periferiferico. Dette skulle vise seg ikke å være så enkelt da mexicanere ikke er så glad i å skilte hvor du skal kjøre før du er ved den avkjørselen du skal ta av. Det er ikke så lett å skifte 4 felt til høyre på et blunk i rushtrafikken i en by som Mexico City. Det ble en interesant tur igjennom en av verdens største byer med en til tider kaotisk trafikkultur. Vi fant fort ut at skilter var en saga blott og at vi med våre dårlige spansskunnskaper var overlatt til oss selv med å finne veien. Vi forsøkte først å kommer oss inn på cisrcuito interior som er ringveien men det gikk heller dårlig. Før vi fikk sukk for oss så var vi midt i Centro Historico. En annen ting som folk ikke så på var blinklys, så det var bare å sveive ned vinduene og bruke armene. Vi hadde i tilliegg et dårlig kart og det hjalp heller ikke så mye med å finne veien. Da vi trodde vi hadde kjørt oss skikkelig bort og stoppet for å spørre om veien på en bensinstasjon så så vi plutselig rett på den veien vi skulle ut på.

Etter 2 timer bykjøring var vi endelig på vei ut på andre siden i riktig retning og på riktig vei. Vel fremme i Teotihuachan la vi oss inn på et hotel hvor vi ga 350 kr for en suite med boblebad (ikke værst eller hva?)

CIMG1055.jpg

Dagen etter gikk turen inn til pyramidene. Det var spennende og utrolig flott å se de gedigne pyramidene. Vi klatret bare halvveis opp i den ene av de store da det var veldig slitsomt å klatre i den tynne lufta der oppe. Området som pyramidene ligger på ligger hele 2200m over havet. De to største pyramidene het piramide del sol og piramide de la luna.

CIMG1060.jpg

Etter noen timer her oppe gikk turen tilbake til Mexico City. Turen tilbake gikk mye lettere da vi hadde lært oss hvordan den mexicanske skiltingen virker. Det er jo typisk at det er den dagen man skal levere tilbake bilen som man begynner å få draget på trafikken her.

Posted by kinethomas 15:05 Archived in Mexico Tagged tourist_sites Comments (0)

Acapulco - living on the bright side of life...

sunny 30 °C
View Our Destinations on kinethomas's travel map.

31.12.06 - 03.01.07
årets siste dag - og endelig - her var vi i shortsen og t-skjorta på nyttårsaften igjen. Deilig. Vi hadde booket middag om kvelden, og gikk ut på balkongen for å se på den - trodde vi - rolige stranden utenfor. Jommen sa jeg smør! Det er den mest overbefolkede stranden jeg har sett. Gran Canaria kan bare gå å legge seg! Vi fant ut at det beste var å ta en svømmetur der tidlig om morgenen, det vil si hvis vi kom oss forbi alle selgerne som ville ha oss til å kjøpe alt fra øl til solsenger og tacos.

CIMG0972.jpg

Utearealet på hotellet viste seg å være et bedre valg, og her tilbrakte vi mange timer.. Selv om vi har litt vanskelig for å ikke oppleve noe hele tiden når vi var på tur ( ;-) ), var det utrolig deilig å bare slappe av noen dager.

CIMG0968.jpg

CIMG0969.jpg

Vi fikk sett et flott fyrverkeri om kvelden, og det var helt topp å være ute ved midnatt i desember og svette fordi det var 40 grader midt på natta. Litt spesielt. INgen fyrverkerier slår Sydney, men det var ikke dumt dette heller.

DSCI0010.jpg

Vi var også og så på de berømte Cliff Divers mens vi var i Acapulco. De klatrer opp en fjellvegg og stuper så ned i vannet der det er bare noen meter dypt. Galskap er jo et ord som beskriver det ganske godt, men det var jo ganske spennende også.
Thomas har tatt en filmsnutt av det, jeg skal legge det ut her.

CIMG1026.jpg

I tillegg var vi inne i selve Acapulco (der vi bodde het det Calletilla). Det minnet veldig lite om Mexico ellers, bortsett fra at det var mange bobler der (bilenthusiasten Thomas merket seg det ja!).

CIMG1002.jpg

Acapulco var et sammensurium av flotte hoteller, løskatter og -hunder, skitne gater, gateselgere og konstant trafikkaos. Inne på hotellområdet vårt levde vi på mange måter isolert fra "det virkelige Mexico", men ble det for kjedelig var det bare å ta en tur ut i gata for å få litt kultur igjen...

Posted by kinethomas 14:47 Archived in Mexico Tagged lodging Comments (0)

(Entries 16 - 20 of 40) « Page 1 2 3 [4] 5 6 7 8 »