A Travellerspoint blog

Kilt, slott og irske utdrikningslag!

En helt vanlig helg i Edinburgh...

semi-overcast 15 °C

Som takk fra x-plore for god innsats ;-) dro jeg (Kine) sammen med tre kollegaer til Edinburgh 7.-10. juni. Fredagen skulle vi på et informasjonsmøte hos vår samarbeidspartner Bunac som hjelper nordmenn med å jobbe i Skottland. Bortsett fra dette var det imidlertid øl, champagne, live musikk og en irsk bar som gjorde størst inntrykk ;-)

Alle fire ble klemt inn i et trangt, men ellers greit hostellrom på St Christophers Inn. Visste du forresten at St Christopher er skytsengelen for reising? Dette var nytt for meg, men det var et veldig godt navn på et backpacker hostell ;-)

Det var tydeligvis veldig vanlig for irer å reise på utdrikningslag til Edinburgh. Vi så ganske mye rart... En gjeng gutter utkledd som nonner, jenter med rosa t-skjorter med påskriften "1 Hen, 15 chicks and not a cock in sight". Engasjement manglet det hvertfall ikke på! Ha ha!

Edinburgh var virkelig en flott by, veldig annerledes enn andre byer jeg har vært i. Masse shopping, og fest :-) Anbefales!

Bilder kommer senere, jeg hadde som vanlig glemt kameraet mitt og måtte få Maria på jobb til å brenne en CD til meg. Venter fortsatt på den...

Nå er det kun 9 dager til jeg, Siv og Synøve reiser til The Big Apple!! Det er utrolig lenge siden vi bestilte og enda lenger siden vi begynte å snakke om det, så nå er det sannelig på tide! Jada!

Posted by kinethomas 13:24 Archived in Scotland Tagged backpacking Comments (0)

De siste dagene i Kina

Shopping og atter shopping

sunny 25 °C
View Our Destinations on kinethomas's travel map.

Etter å ha bodd litt lukseriøst en stund la vi oss inn på ett billig hotel i nærheten av Beijings mest berømte shopping gate. Dette var virkelig hekt i andre enden av skalaen med løs tapet og rotter som tuslet rundt i ventilasjonsanlegget. Men det lå ihvertfall sentralt og var billig!

Det å komme ned til sentrum fra der vi bodde først var virkelig en kontrast. Her er det store shoppingsentere og brede gater som får vårt vestlige hjemland til å blekne. Vi undres hvordan det er om 10 år, er det Kina eller vesten som er rikest og flottest da? Her skjer det mye både økonomisk og ustseendemessig. Det er i hvertfall et spennende land.

Mye av de siste dagene gikk med til shopping, det ble et par nye ting på oss begge:-)
CIMG1215.jpg
Vi fikk også med oss Temple of heaven den siste dagen. Utrolig flotte byggværk med flotte utsmykkninger. Det mest imponerende på hele turen var nok den Kinesiske mur med den forbudte by som nummer 2. Beijing hadde også flere idylliske insøer med masse restauranter og gangveier rundt.

Forsøkte oss også på Peking Duck, det var spennende men utrolig mettende og fett. Vi delte en hel and som var alt for mye fot to til lunsj.

Etter mange spennende opplevelse sto turen hjem for tur. Det var vel ingen av oss som hadde lyst til å avslutte reisinga allerede nå. Det var utrolig mange navn på tavlene i terminalen på flyplassen som så mer spennende ut en Stockholm og Oslo. F.eks Melbourne, Singapore, Hong Kong............. Men men pliktene kaller og det er ikke siste gang vi er ute å reiser. Neste tur er allerede planlagt i god tradisjon hos de som helst ikke vil være hjemme;-)

Posted by kinethomas 20:58 Archived in China Tagged backpacking Comments (0)

Gratulerer med dagen

Ett aars bryllupsdag i dag :-)

overcast 15 °C

Gratulerer saa mye med dagen til oss, idag har vi vaert gift i ett aar! Vi har naa lagt oss inn paa et skikkelig fancy hotell for anledningen, Red Wall Hotel. Her er det skikkelig kinesisk stil paa rommet. Deilig! Vi fikk ogsaa et sjokk naar vi saa at vi hadde betalt omtrent halvparten for det paa nettet som det det kostet hvis vi hadde bestilt direkte fra hotellet. Takk til Travellerspoint :-)
Vi skal ut og shoppe i idag, kanskje finner vi noen fine gaver til hverandre. Utvalget og ivrige selgere er det nok ihvertfall ingenting aa si paa...

Posted by kinethomas 11:03 Archived in China Tagged events Comments (1)

Wow!

Den kinesiske mur - what a work out!

overcast 15 °C
View Our Destinations on kinethomas's travel map.

Halla folkens,
Naa har vi vaert der! Den kinesiske mur var virkelig fantastisk!
Vi gikk en 10 km lang tur sammen med et par fra Sveits, det var bra aa ha noen aa gaa sammen med. En tur paa muren er ikke for pyser! Skikkelig bratt og slitsomt aa gaa paa muren. Vi gikk fra et sted som het Jinshanling til et sted som het Simatai. Dette er ikke av de mest besokte og turistifiserte stedene, og derfor er det heller ikke restaurert her. Derfor var det enkelte steder veldig mange loese stener osv. Men det var litt av opplevelsen ogsaa - det hadde ikke vaert det samme aa gaa et sted der det var helt glatt og masse folk. Vi spiste lunsj paa toppen av et av taarnene paa muren - det var en ganske spesiell foelelse.
CIMG1242.jpg
I tilllegg var det mange hundre (virket det som) selgere langs muren. Noen av de ville gjerne ta folge med oss, og gjerne selge postkort, tsjorter, vann eller oel til oss. I tillegg gikk de hele tiden etter oss, og ga seg ikke foer vi var direkte uhoeflige og ba de pelle seg vekk.

Muren er enda mer majestetisk enn den virker! Vi legger ut bilder senere. Vi har bevisene naa :-)

Talk soon

Kine og Thomas

Posted by kinethomas 19:45 Archived in China Tagged backpacking Comments (0)

De forste dagene i Beijing

sunny 25 °C
View Our Destinations on kinethomas's travel map.

Naa har vi kommet til Kina, og det er virkelig en annen verden! Nesten ingen snakker engelsk, og det er en utfordring for oss. Bare det aa bestille mat ble neste umulig. Men vi har funnet noen restauranter der de snakker engelsk, og har ellers blitt flinke til aa bruke fingerspraak og kroppsspraak for aa blir forstatt.
CIMG1180.jpg
De forste dagene har vi vaert i den forbudte by, endel rundt innsjoene vi bor rett ved og i sommerpalasset. Allerede har vi mistet tellingen paa hvor mange templer vi har sett, men de er utrolig flotte! Saerlig gult/gull og roedt gaar igjen.
CIMG1167.jpg
Vi bor paa et hostell som heter Sleepy Inn. Det er et koselig lite sted som ligger litt utenfor turistomraadene, ogdet passer oss helt perfekt. Det ser akkurat sann ut her som vi har sett for oss at Kina er. Stovete smaa gater og gamle menn paa sykkeldrosjer (Hello, Sir? Bicycle taxi?? Rickshaw? Hello, hello??) Aa gaa videre hjelper ikke, men aa riste paa hodet eller si no thank you pleier aa gjoere susen.

Her ser du forresten et bilde av området vi bor i, Lakeside Beijing:
CIMG1188.jpg
Det er to ord som alle kinesere (Ihvertfall de paa restaurantene) kan og det er beer og coffee. Tydeligvis er det to ting de har faatt med seg at vestlige liker. Derfor er ogsaa dette som oftest dyrere enn maten vi spiser. Ofte har vi betalt 30 kr for middag og 40 kr for drikke. Merkelig...

MAten er sinnsykt billig her, ihvertfall hvis en vet hva en skal kjoepe. Kjott og biff ikke bra (over 100 kr!!! ;-) ), retter med ris eller nudler bra.

Ellers har vi funnet igjen var gamle frende Starbucks coffee, og har allerede vaert der flere ganger. Nam nam!

Vi skal til den kinesiske mur imorgen, det blir kjempebra. Gleder oss! Vi har blitt fraraadet aa ta en organisert tur, og skal derfor leie en minibuss med sjaafor sammen med fire andre. Da betaler vi under 300 kr for oss to for en dagstur til muren - ikke daarlig!

Skriver mer senere.

Kine og Thomas

Posted by kinethomas 07:03 Archived in China Tagged backpacking Comments (1)

(Entries 11 - 15 of 40) « Page 1 2 [3] 4 5 6 7 8 »